Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(52)
Forma i typ
Książki
(50)
Poradniki i przewodniki
(40)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Audiobooki
(2)
Publikacje dla niewidomych
(2)
Komiksy i książki obrazkowe
(1)
Proza
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(33)
wypożyczone
(14)
nieokreślona
(6)
Placówka
Wypożyczalnia Centralna
(14)
Czytelnia
(5)
Oddział dla Dzieci (Szymańskiego 2)
(6)
Filia nr 2 dla Dzieci i Młodzieży
(10)
Filia nr 4 (Powstańców Ślaskich)
(5)
Filia nr 6 (Kromołów)
(9)
Filia nr 8 (Bzów)
(2)
Filia nr 9 (Marszałkowska)
(1)
Filia nr 10 (Powstańców Śląskich 6)
(1)
Autor
Makarowska Magdalena
(4)
Dymek Marta
(2)
Musiałowska Dominika (dziennikarz)
(2)
Tęcza Marta
(2)
Ulatowska Aleksandra
(2)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Bailey Clare
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Bardel Michał (1976- )
(1)
Berner Rotraut Susanne (1948- )
(1)
Binkowska Magdalena
(1)
Bisek-Szladowska Rozala
(1)
Booth Michael
(1)
Borkowska-Mękarska Katarzyna
(1)
Cenkl Jakub
(1)
Child Julia (1912-2004)
(1)
Cramm Dagmar von (1955- )
(1)
Davis Mascha
(1)
Dobrowolska Agata
(1)
Doyle William (1942- )
(1)
Dumanowski Jarosław (1967- )
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Emmerich Maria
(1)
Fabisińska Liliana (1971- )
(1)
Gamroth Anna
(1)
Gerardi Gabila
(1)
Gouny Nicolas (1973- )
(1)
Grzyb Katarzyna (tłumacz)
(1)
Gwis Joanna. $e Il
(1)
Górska Agnieszka (1973- )
(1)
Huff Lisa
(1)
Jagodziński Andrzej Sławomir (1954- )
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kasprzyk-Chevriaux Magdalena
(1)
Kolenko Eva
(1)
Kordyl Marta
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kozak Krystyna (1961- )
(1)
Krawczyk Marta
(1)
Kulawik Ida
(1)
Laraison Emilie
(1)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(1)
Loth-Ignaciuk Agata
(1)
Macińska Magdalena
(1)
Madejska Weronika
(1)
Majewski Marcin
(1)
Majewski Marcin (dietetyk)
(1)
Malina Dorota
(1)
Marciniak Michał (dietetyk)
(1)
Marcinkowska Karolina
(1)
Masłowski Marcin (chemia)
(1)
Mazur Maria
(1)
Mazur Maria (literatura dziecięca)
(1)
Małecki Paweł
(1)
Mizielińska Aleksandra (1982- )
(1)
Mizieliński Daniel (1982- )
(1)
Modelski Łukasz (1970- )
(1)
Moriyama Naomi
(1)
Moskowitz Isa Chandra (1973- )
(1)
Mosley Michael (1957- )
(1)
Moyski Elżbieta
(1)
Mróz Aleksandra
(1)
Oklejak Marianna (1981- )
(1)
Okrasa Karol
(1)
Olejnik Donata
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Oliwa Robert (język angielski)
(1)
Paruzel Kinga
(1)
Prudhomme Alex
(1)
Płaczek Paweł (1983- )
(1)
Rabsztyn Magdalena
(1)
Ramsey Drew
(1)
Rotkiewicz Marcin (1972- )
(1)
Sak Anna
(1)
Sala Felicita (1981- )
(1)
Sapała Marta (1974- )
(1)
Sarah Joe
(1)
Schinner Miyoko Nishimoto (1957- )
(1)
Sekaninová Štepánka
(1)
Sieńko-Holewa Izabella
(1)
Skipper Joy
(1)
Skopińska Agnieszka
(1)
Starmach Anna
(1)
Szostak Karolina
(1)
Słoma-Krześlak Małgorzata
(1)
Trojankowska Magdalena
(1)
Trédez Emmanuel
(1)
Venezia Rossella
(1)
Wałkowicz Eryk
(1)
Wieczorek Marzena
(1)
Wiśniewska Bogumiła
(1)
Wojciechowska-Danek Dorota (1987- )
(1)
Xiężopolska-Krzyżańska Iwona
(1)
Zyśk Anna
(1)
Ładocha Daria
(1)
Żak Aleksandra
(1)
Žantovsky Michael (1949- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(19)
2010 - 2019
(33)
Okres powstania dzieła
2001-
(47)
Kraj wydania
Polska
(52)
Język
polski
(51)
Odbiorca
Dzieci
(14)
6-8 lat
(12)
9-13 lat
(10)
Młodzież
(3)
Niewidomi
(2)
0-5 lat
(1)
Chorzy na Hashimoto
(1)
Dietetycy
(1)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(6)
Literatura amerykańska
(1)
Literatura francuska
(1)
Przynależność kulturowa Literatura polska
(1)
Temat
Zdrowe odżywianie
(7)
Przepisy kulinarne
(6)
Kucharstwo
(5)
Weganizm
(5)
Kuchnia polska
(4)
Kuchnia wegańska
(4)
Kultura stołu
(4)
Potrawy dietetyczne
(4)
Zdrowe żywienie
(4)
Żywność
(4)
Gotowanie
(3)
Jakość żywności
(3)
Kulinaria
(3)
Odżywianie
(3)
Potrawy jarskie
(3)
Ciasta
(2)
Insulinooporność
(2)
Kuchnia japońska
(2)
Leczenie dietą
(2)
Potrawy dla dzieci
(2)
Słodycze
(2)
Warzywa
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Żywienie chorych
(2)
Amerykanie za granicą
(1)
Bioetyka
(1)
Biotechnologia
(1)
Celiakia
(1)
Child, Julia (1912-2004)
(1)
Choroba Hashimoto
(1)
Choroby
(1)
Depresja
(1)
Dieta
(1)
Dieta antyrakowa
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta lecznicza
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Dietetyka
(1)
Dumanowski, Jarosław (1967- )
(1)
Dziczyzna
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko
(1)
Ekologia
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Freeganizm
(1)
Gluten
(1)
Grzyby
(1)
Havel, Václav (1936-2011)
(1)
Higiena
(1)
Indeks glikemiczny
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Jelita
(1)
Kaloryczność dań
(1)
Kobieta
(1)
Kolacje
(1)
Konsumenci
(1)
Książka kucharska
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia czeska
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Lunch
(1)
Makaron
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Minerały
(1)
Monsanto Company
(1)
Naleśniki
(1)
Nowotwór
(1)
Nowotwór piersi
(1)
Obyczaje
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Ogródki działkowe i przydomowe
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Osobliwości
(1)
Oszczędność
(1)
Owoce
(1)
Paranauka
(1)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(1)
Piersi
(1)
Pizza
(1)
Pory roku
(1)
Post
(1)
Postawy
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Przyprawy
(1)
Rak
(1)
Rolnictwo
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Rozrzutność
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Rośliny użytkowe
(1)
Samoleczenie
(1)
Sałatki
(1)
Smak
(1)
Szczepionki
(1)
Sąsiedztwo (socjologia)
(1)
Temat: czas
1901-2000
(2)
2001-
(2)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
Temat: miejsce
Japonia
(2)
Polska
(2)
Francja
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(20)
Przepisy kulinarne
(19)
Poradnik
(18)
Publikacja bogato ilustrowana
(17)
Publikacje dla dzieci
(6)
Opracowanie
(5)
Audiobooki
(2)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(2)
Biografia
(1)
Broszura
(1)
Jadłospis
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Poradniki dla rodziców
(1)
Publicystyka
(1)
Reportaż
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1214)
Edukacja i pedagogika
(522)
Socjologia i społeczeństwo
(380)
Kultura i sztuka
(342)
Biologia
(250)
Kulinaria
(52)
Psychologia
(248)
Medycyna i zdrowie
(235)
Literaturoznawstwo
(219)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(186)
Podróże i turystyka
(179)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(124)
Religia i duchowość
(123)
Etnologia i antropologia kulturowa
(120)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(116)
Rozwój osobisty
(109)
Geografia i nauki o Ziemi
(106)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(104)
Hobby i czas wolny
(104)
Filozofia i etyka
(102)
Językoznawstwo
(88)
Fizyka i astronomia
(74)
Architektura i budownictwo
(61)
Styl życia, moda i uroda
(58)
Kultura fizyczna i sport
(56)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(48)
Inżynieria i technika
(47)
Nauka i badania
(40)
Ochrona środowiska
(40)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(34)
Zarządzanie i marketing
(29)
Informatyka i technologie informacyjne
(26)
Transport i logistyka
(25)
Chemia
(22)
Media i komunikacja społeczna
(22)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(19)
Rolnictwo i leśnictwo
(19)
Dom i ogród
(18)
Praca, kariera, pieniądze
(16)
Matematyka
(15)
Archeologia
(12)
Fizyka
(2)
Obronność i bezpieczeństwo narodowe
(2)
Styl życia, moda, uroda
(2)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Edukacja
(1)
Etnografia i antropologia
(1)
Fizyka i astonomia
(1)
Medycyna
(1)
Nauka i wiedza
(1)
Opieka nad zwierzętami
(1)
Polska
(1)
Powieść
(1)
Powieść fantastyczno-realistyczna dla dzieci
(1)
Prawo i wyniar sprawiedliwości
(1)
Rodzina i relacje międzyludzkie
(1)
Rośliny
(1)
Socjologia i społęczeństwo
(1)
Urbanistyka
(1)
bliskość, więzi
(1)
52 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 6 (Kromołów)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: wszystko, czego chcesz się dowiedzieć o winie, a nie masz kogo zapytać.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4 (Powstańców Ślaskich)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na ulicy Czereśniowej każdy jada to, co lubi. W tej tętniącej kolorami książce kucharskiej mieszkańcy ulicy Czereśniowej polecają swoje ulubione potrawy przygotowane z sezonowych produktów. I zapraszają dzieci do wspólnego gotowania, prezentując ponad 50 prostych przepisów. Wiosenna sałatka z ziół, czekoladowe cappuccino, drożdżowe zające wielkanocne, rzodkiewkowe myszki, lody na patyku, zupa z dyni, muffinki z kasztanami, naleśniki, gofry, czipsy z warzyw - i całe mnóstwo innych. Znajdziecie tu także cenne rady, informacje i ciekawostki, na przykład jak wyhodować własne zioła, jak poradzić sobie z dziurami w naleśnikach i jak siać rzodkiewki, żeby nie trzeba ich było potem zjeść wszystkich na raz. A nawet - jak zrobić własną książkę kucharską! Przystępnemu tekstowi dziennikarki kulinarnej Dagmar von Cramm towarzyszą niezrównane ilustracje Rotraut Susanne Berner, która zdobyła serca dzieci i rodziców na całym świecie. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 dla Dzieci i Młodzieży
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni - jej smaków, zapachów i rytuałów!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pełna humoru i werwy autobiografia pierwszej w Stanach Zjednoczonych profesjonalnej szefowej kuchni, na kanwie której nakręcono niedawny przebój kinowy "Julie i Julia" z Meryl Streep w roli głównej. Julia Child - „matka chrzestna” Nagelli Lawson i Jamiego Olivera - sprawiła, że Amerykanie pokochali jedzenie i gotowanie. Swoje pięć minut w telewizji dostała po tym, jak na rozmowę o napisanej przez siebie książce kucharskiej przyniosła do studia jajka oraz wszystkie niezbędne narzędzia włącznie z przenośną kuchenką i przyrządziła na wizji omlet. Widzowie chcieli więcej! Książka opowiada o początkach jej kulinarnej fascynacji, kiedy wraz z mężem zamieszkała we Francji. Nie znała wówczas ani słowa po francusku i nie miała pojęcia o gotowaniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AMER. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 6 (Kromołów)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Drugie miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN.
Wszystko, co musisz wiedzieć o diecie dr Ewy Dąbrowskiej Od wydania najbardziej znanej książki dr Ewy Dąbrowskiej minęło ćwierć wieku. Teraz Autorka diety warzywno-owocowej wraca z nową publikacją, bogatsza o doświadczenia tysięcy pacjentów. Po raz pierwszy tak obszernie przedstawia fenomen postu i mechanizmy samouzdrawiania. Omawia zasady diety warzywno-owocowej zgodne z najnowszymi naukowymi odkryciami. Przekazuje także zalecenia, jak przejść od postu do diety pełnowartościowej i prowadzić zdrowy tryb życia. Jakie są przyczyny chorób, które dotykają coraz większej liczby osób? Co zrobić, żeby odzyskać zdrowie, a nie tylko maskować objawy? Na czym polega naturalna profilaktyka? Jak przejść post i ustrzec się przy tym błędów? …tego wszystkiego dowiesz się z tej książki. Ta książka to rewolucja na twoim talerzu i w… głowie W środku znajdziesz przepisy na zdrowe Lunchboxy!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 4 (Powstańców Ślaskich)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja powstała na bazie pracy magisterskiej zrealizowanej w Pracowni Projektowania Graficznego na Wydziale Sztuk Pięknych UMK w Toruniu.
Lubisz kuchnię polską? A może dopiero ją odkrywasz? "Leniwy Pieróg, czyli wege kuchnia dla dzieci (i nie tylko!)" to zbiór ponad 40 smacznych i łatwych do wykonania przepisów kulinarnych - wariacji na temat typowo polskich dań. Znajdziecie tu zarówno przepis na mazurka jak i... kiszenie ogórków :) A to wszystko w towarzystwie pięknych ilustracji autorstwa Agaty Dobrowolskiej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci (Szymańskiego 2)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskiej, szczeżuje były desperacką próbą urozmaicenia diety biedaków. Kuchnia to jednak nie tylko przepisy i dania, to także wiedza o przyrodzie, smaku i świecie – dopiero na tej podstawie decydujemy, co jest, a co nie jest jedzeniem. Staropolska sztuka kulinarna przez wieki była pod przemożnym wpływem religii: post nie oznaczał tylko jedzenia ryby w piątek, kuchnia koszerna wpływała na zwyczaje żywieniowe chrześcijan, a kulinarne przemyślenia świętych Piotra i Pawła przez stulecia kształtowały naszą żywieniową wyobraźnię. Kuchnia polska, którą znamy, to twór stosunkowo nowy. Więc gdy szefowie kuchni prześcigają się w poszukiwaniu czegoś jeszcze bardziej zaskakującego, możemy sięgnąć do zapomnianej przeszłości. Możemy – „ku pokrzepieniu serc” – przypomnieć sobie oszołamiającą karierę znanego kiedyś w całej Europie „szczupaka po polsku”. Możemy cofnąć się do czasów, gdy „barszcz” oznaczał zupę z barszczu, gdy pasternak albo rzepa nie były tylko słowami ze staroświeckich przysłów, gdy kucharze i smakosze wiedzieli, jak się przyrządza żółtonosa czy sielankę. Do tej, zdawałoby się, przebrzmiałej, a jednak fascynującej wiedzy możemy sięgać także ku pokrzepieniu żołądków.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jadłonomia : kuchnia roślinna : 100 przepisów nie tylko dla wegan / Marta Dymek. - Warszawa : Dwie Siostry, 2017. - 282, [6] stron : fotografie kolorowe ; 22 cm.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu "Dzień Dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jadłonomia po polsku / Marta Dymek. - Warszawa : Marginesy, 2020. - 279, [1] strona : fotografie ; 28,5 cm.
Marta Dymek jest autorką bloga Jadłonomia.
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Czytelnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czym jest dieta ketogeniczna? Sposobem odżywiania, który przestawi wasz organizm ze spalania cukru na spalanie tłuszczu. To również rewolucyjna metoda dbania o zdrowie. Dieta ta pomaga wyleczyć wszystko: od epilepsji przez otyłość po choroby autoimmunologiczne, zalecana jest również w terapii nowotworów oraz wielu innych chorób.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 9 (Marszałkowska)
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 64
Książka
W koszyku
Są wszędzie. Na lądzie, w wodzie, pod ziemią, na drzewach, w twoim przewodzie pokarmowym, w lodowce i na skórze. Mogą być trujące i lecznicze, osiągać zawrotne ceny, świecić i wabić elfy - przynajmniej według niektórych legend… Robi się z nich lampy, krzesła, portfele, buduje domy… I kto wie, do czego jeszcze będzie można je wykorzystać, skoro do tej pory udało się opisać tylko 7% gatunków grzybów? To najbardziej niedoceniane, różnorodne i tajemnicze organizmy na Ziemi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 10 (Powstańców Śląskich 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pyszne i zdrowe łakocie dla tych, którzy muszą unikać niektórych substancji, a także dla tych, którzy ciągle poszukują nowych smaków. Ponad 70 receptur na doskonałe ciasta i desery bez glutenu, mleka, jajek czy cukru. Dodatkowo zbiór porad, jak zastąpić trudne składniki w codziennych przepisach. Jeszcze nigdy słodkości free nie były tak smaczne! Odbiorcy - osoby, które muszą unikać glutenu, mleka, jajek czy cukru, - wszyscy, którzy uwielbiają słodkości. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: - zawiera ponad 70 przepisów na słodkie desery i ciasta, - oraz propozycje ich różnych wersji, - podana wiedza pozwala na wyeliminowanie ze składu przygotowywanych słodkości: glutenu, mleka, jajek czy cukru, - w poradniku znajduje się wiele pogłębionych zagadnień dotyczących między innymi możliwości zastąpienia w przepisach na słodycze problematycznych składników spożywczych, - pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię, - zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych łakoci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 6 (Kromołów)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 dla Dzieci i Młodzieży
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The kid chef bakes : the kids cookbook for aspiring bakers, 2017.
Książka kucharska z kursem pieczenia dla starszych dzieci i młodzieży. Książka Młody szef kuchni z przepisami na słodkie i wytrawne wypieki zawiera wszystko, czego potrzeba, by zachęcić młodocianego adepta sztuki kulinarnej do chwycenia za wałek i upieczenia pysznych ciast i babeczek, pizzy, tart oraz rozmaitych słodkich i słonych przekąsek. Dzięki atrakcyjnym zdjęciom, wskazówkom dotyczącym zasad bezpieczeństwa, szczegółowym objaśnieniom, zrozumiałym poradom oraz niebanalnym przepisom, które są dostosowane do umiejętności początkujących kucharzy, jest idealnym prezentem dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w świecie wypieków. Pozwoli także opanować bardziej zaawansowane techniki tym, którzy już od lat pieką w domu z pomocą starszych i marzą o tym, by przejść od pomagania do samodzielnego i twórczego działania w kuchni. Z pomocą tej książki każdy będzie mógł zachwycić swoimi wypiekami rodzinę i przyjaciół.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 dla Dzieci i Młodzieży
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeść zdrowiej : warzywa i owoce / Mirosław Jarosz, Karol Okrasa, Daria Ładocha, Kinga Paruzel, Paweł Małecki. - [brak miejsca wydania] : Lidl, 2018. - 287, [1] strona : fotografie kolorowe ; 25 cm.
Na okładce: Kompendium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczku Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów Kuchni Lidla. Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 8 (Bzów)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smaczne i zdrowe roślinne przepisy dla całej rodziny - wegańskie śniadania, przegryzki, obiady, kolacje i desery! W tej książce znajdziecie pomysły na potrawy nawiązujące do kuchni różnych stron świata, ale też lubiane przez dzieci klasyki w zdrowej, roślinnej wersji; proste przepisy nie tylko dla wegarodzin, ale dla wszystkich, którzy szukają zdrowych pomysłów na dania dla małych i dużych, i atrakcyjne propozycje dla rodziców alergików, dzieci z nietolerancją laktozy czy glutenu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 dla Dzieci i Młodzieży
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej